‘Stampen tot ge niet meer weet van welke parochie ge zijt’

Photo1
Vanaf half mei kan de wielertoerist 4 zware hellingen in de Vlaamse Ardennen beklimmen met tijdsregistratie, om zich vervolgens te meten aan de tijd van de echte renners. Afgelopen week reed ik met Eén-omroepster Saartje Vandendriessche en een groep vrouwelijke wielertoeristen alvast tegen de tijd de Kruisberg op. Laten we zeggen dat ik heb gedacht aan Briek Schottes beroemde uitspraak: ‘Koersen, dat is stampen tot ge niet meer weet van welke parochie ge zijt.’ Het resultaat ziet u volgende zaterdag 18 mei om 18u10 in Vlaanderen Vakantieland, dat naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen een aantal reportages maakte onder de noemer ‘Iedereen Flandrien’.  Saartje Vandendriessche en Radio 1-reporter Ward Bogaert gaan  daarbij drie weken lang op verkenning in Vlaanderen Fietsland.