Bahamontes!

Bahamontes

Vanaf vandaag ligt Bahamontes in de winkel, het nieuwe Vlaamse wielertijdschrift waarvan ik een van de medewerkers ben. Voor het eerste nummer schreef ik de tekst ‘Anatomie van de wielersupporter’, bij het fotoboek Supporters. Leven voor de koers, met foto’s van Jelle Vermeersch, Thomas Sweertvaegher en Gert Verbeelen.

Bahamontes brengt de mooiste en strafste verhalen over de koers, zowel uit heden als verleden. Bahamontes wordt een echt luxemagazine, minstens 144 dik en op kwaliteitspapier gedrukt, waardoor het een echt ‘boekgevoel’ geeft tijdens het lezen. Het zal vier keer per jaar verschijnen en ligt vandaag dus voor het eerst in de winkel.  Het eerste nummer brengt onder meer een prachtig interview met Federico Bahamontes, de ‘adelaar van Toledo’.

Gisteren werd ik in het programma Joos op Radio 1 geïnterviewd over Bahamontes.