Koersen met Mieke van het Meike, Moeder Maria, Jupiler en een liefje in wielertrui

Voor zij die niet met mij bevriend zijn op Facebook: ik ben sinds twee weken klaar met mijn nieuwe boek De seingever, dat half augustus zal verschijnen.

Om nog wat af te kicken van het verhaal ging ik  afgelopen zaterdag in mijn thuisstad Tielt naar de ‘Grote Prijs Frans Desloover’, een wielerwedstrijd voor beloften. Het is tijdens zo’n kermiskoers dat een deel van De seingever zich afspeelt – met alle schoonheid die ik daarbij zie maar ook de lelijkheid en treurnis die mij daarbij kan overvallen. Men weze dus gewaarschuwd: De seingever is geen verhaaltje over de koekendozenromantiek waarin de koers vandaag al te vaak wordt gedrenkt, maar een boek dat ook de andere kant van de wielerennerij laat zien.

Wielerliefde. Of een nieuwsoortige heilige drie-eenheid?

Vlaanderen in één beeld?

Kleine jongen, grote droom

Euh…West-Vlaamse poëzie?

Uiteraard: een seingever

Onafscheidelijk op elke koers onder de toren: een kraam met droogvis