100.000 dollar op het hoofd van Iraanse rapper

SHIA ONLINE heeft vandaag gemeld dat ze een beloning van 100.000 dollar zullen schenken aan degene die de Perzische rapper Shahin Najafi (foto) doodt.

Zij beweren dat Najafi een sjiitische imam beledigd heeft in zijn laatste lied ‘Ay Naghi’. Veel Iraniërs hebben al hun steun aan de rapper betuigd. Veel media beweren dat Najafi concreet het voorwerp was van een fatwa van ayatollah Safi Golpayegani, een geestelijke uit Qom, maar dat blijkt niet te kloppen. Golpayegani vaardigde op 23 april wel een fatwa uit tegen iedereen die imam Naghi beledigt. Aanleiding was de ‘Imam Naghi Campagne’, een satirische Facebook-groep in het Perzisch die de spot drijft met de relatief onbekende imam Naghi. Shahin Najafi heeft mogelijk zijn inspiratie voor een lied over imam Naghi gehaald in deze campagne.

Shahin Najafi werd geboren in 1980 in Iran. Toen Najafi  door de Iraanse regering onder druk werd gezet om zijn politieke boodschap uit zijn muziek te verwijderen, emigreerde hij naar Duitsland en begon met de muziekgroep Tapesh 2012. De groep werd goed ontvangen door de Iraanse gemeenschap en de media, deels door Najafi’s maatschappelijk en politiek geladen teksten. Hij verliet de groep in het begin van 2009.

Najafi’s liedjes zijn een mix van protesten tegen religieuze regeringen, armoede, seksisme, censuur, en drugsverslaving. Zijn Facebook-pagina heeft meer dan 200.000 fans. Het nummer ‘De kracht van de studenten in Iran’ is gericht op intimidatie ondervonden door progressieve studenten in Iran, terwijl ‘We Are Not Men’ (Ma Mard Nistim)  een reactie is op de pogingen van de regering om de ontluikende beweging voor gelijke rechten voor vrouwen te onderdrukken.

bronnen: Persian Dutch Network, Wikipedia, eigen berichtgeving

Een gedachte over “100.000 dollar op het hoofd van Iraanse rapper

  1. Niet de Duitse zanger van Iraanse komaf Shahin, maar de crimineel AyatolSatan Safi Golpayegani verdient vanwege zijn misdaden een ‘voorwaardelijke’ doodstraf d.m.v. ophanging en geleidelijke verstikking.
    Wij zijn immers fatsoenlijke mensen en brengen zelfs ”misdadigers tegen de menselijkheid” niet ter dood !!!!
    Maar, waar blijft de Duitse reactie ????????????????
    NIET de IRANIËRS maar het regiem van de AyatolSatans moet naar de VUILSTORTPLAATS van de geschiedenis worden afgevoerd !!!!

Reacties zijn gesloten.