Iran wil buitenlandse e-mailadressen verbieden

Iran wil haar bevolking niet langer toestaan om gebruik te maken van buitenlandse e-mailadressen. Dat meldt persbureau AFP. Diensten als Gmail en Hotmail zouden hierdoor onbruikbaar worden gemaakt in de Islamitische Republiek.

Door een verbod zou de overheid instanties als banken, telecomproviders en verzekeringsmaatschappijen verbieden om mensen te helpen die beschikken over een dergelijk e-mailadres. Mensen met een e-mailadres van bijvoorbeeld Google’s Gmail en Microsoft’s Hotmail zouden hierdoor met lege handen komen te staan wanneer zij bijvoorbeeld een telefoonabonnement willen afsluiten. E-mailen zou alleen nog maar toegestaan zijn via .ir-domeinen.

Het Iraanse regime heeft niet gemeld wat het wil bereiken met dit besluit. Het valt echter te verwachten dat het land een dergelijke maatregel invoert om zo data makkelijker af te kunnen tappen. Doordat Iran geen controle over diensten als Gmail en Hotmail kan uitoefenen is dit bij de diensten van derden een stuk moeilijker

bronnen: AFP, Techzine.nl