16 dagen horror in de Evin-gevangenis


De Evin-gevangenis in Teheran

De uitstekende  Amerikaanse website TehranBureau, die dagelijks nieuws en opinies brengt over Iran, brengt vandaag een aangrijpende getuigenis van een gevangene die zestien dagen zat opgesloten in de Evin-gevangenis van Teheran. De gevangenis wordt in Iran gezien als de meest gruwelijke die er is, of zoals de vrouw in haar getuigenis schrijft: ‘Ending up in Evin is every Iranian’s nightmare. It’s not the only prison and detention center in Iran, but it’s probably the most infamous.’ De meeste politiek gevangenen in Iran zitten in Evin opgesloten. Sinds het protest tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van juni 2009 zijn er honderden mensen opgesloten, gefolterd of vermoord.

Het volledige verslag van 16 dagen horror in Evin kan u hier lezen.