‘A Separation’ genomineerd voor Oscar

Vandaag zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Oscars, die op 26 februari worden uitgereikt.  De Iraanse film A Seperation van Asghar Farhadi sleepte een nominatie voor beste niet-Engelstalige film in de wacht.

A Separation won op zondag 15 januari 2012 al een Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film.

De Golden Globes worden als een belangrijke graadmeter voor de Oscars gezien. De film gaat over een Iraans koppel dat voor een hartverscheurende keuze staat: verhuizen naar het buitenland om hun kind betere kansen te kunnen bieden, of in Iran blijven om voor een aftakelend familielid met de ziekte van Alzheimer te zorgen.

A Separation wordt algemeen als de grootste kanshebber op de Oscar gezien. Andere genomineerden zijn de Belgische film Rundskop, In Darkness (Polen),  Monsieur Lazhar (Canada) en Footnote (Israël).