Lotto-ploeg haalt met Iraniër Mehdi Sohrabi ‘Aziatische Gilbert’ binnen

Eerder berichtte ik hier over koersende Iraniërs. Daar is nu meer en goed nieuws over: de nieuwe Lotto-wielerploeg heeft met de Iraniër Mehdi Sohrabi een nieuwe renner aangetrokken. De 30-jarige Sohrabi komt de ploeg versterken op voorspraak van materiaalsponsor Ridley, die zijn Aziatische ploeg Tabriz Petrochemical van materiaal voorzag. Sohrabi zorgt er met zijn UCI-punten ook voor dat Lotto genoeg punten heeft om een UCI WorldTour-status te krijgen in 2012. Sohrabi won onder meer de Ronde van Azerbeidjan en de Tour of Kerman, ook was hij succesvol in een rit in Quinghai Lake. Hij werd eerder dit jaar gelinkt aan Ag2R-La Mondiale.

Al twee jaar op rij is Sohrabi met grote voorsprong de beste renner in de Aziatische continentale ranking. “Met 27 overwinningen dit seizoen alleen al wordt hij soms de Aziatische Philippe Gilbert genoemd. Voor het Lotto-team kadert dit perfect onder het gegeven van ‘kansen creëren’ en met deze aanwerving willen ook wij onze bijdrage leveren aan de verdere mondialisering van het wielrennen”, klinkt het bij Lotto.

Eergisteren maakte de Internationale Wielerunie UCI nog een lijst van vijftien teams bekend die zo goed als zeker zijn van een WorldTour-licentie. Lotto is daar één van. Het feit dat tweevoudig Aziatisch kampioen Sohrabi ook meteen voor een pak punten zorgt voor het team, zal zeker meegespeeld hebben bij zijn aanwerving.

bronnen: Belga/De Morgen – Wielerland.nl