10 oktober: ’20 onder 40′ – en mijn eerste kortverhaal

Heel binnenkort, op maandag 10 oktober, verschijnt bij De Bezige Bij Antwerpen het boek 20 onder 40, waarin het allereerste kortverhaal van mijn hand verschijnt. 20 onder 40 brengt 20 verhalen van de beste Vlaamse jonge schrijvers onder 40. Het boek wordt feestelijk voorgesteld op de Boekenbeurs op 3 november vanaf 20u30, in Het salon aan stand 429, zaal 4.

In de aankondigingstekst van De Bezige Bij over het boek klinkt het als volgt:

Eva Berghmans en Harold Polis brengen de beste twintig schrijvers onder de veertig samen. Schrijvers met stemmen vol belofte. Stemmen die de toekomst van de Vlaamse letteren zullen vormen en kleuren. Stemmen die zullen verbazen, amuseren, ontroeren, doen nadenken. Stemmen die de komende decennia steeds luider zullen klinken. De samenstellers plaatsen heel bewust jonge maar al nagenoeg gevestigde namen naast schrijvers die hun eerste roman nog moeten afleveren, en enkele verrassingen. De schrijvers van 20 onder 40 zijn op het eerste gezicht heel divers. Maar wat ze gemeen hebben, is van het grootste belang: durf, authenticiteit, ambitie. Deze schrijvers zijn de toekomst. Houd hen in de gaten.

Met verhalen van Jan Aelberts, Paul Baeten Gronda, Annelies Beck, Thomas Blondeau, Y.M. Dangre, Hans Declercq, Saskia de Coster, Ann De Craemer, Wouter Deprez, Maarten Inghels, Ruth Lasters, Eva Mouton, Tom Naegels, David Nolens, Jeroen Theunissen, Stijn Tormans, Chika Unigwe, Joost Vandecasteele, Christophe Van Gerrewey, Bent Van Looy, Annelies Verbeke, Ivo Victoria.

Een gedachte over “10 oktober: ’20 onder 40′ – en mijn eerste kortverhaal

  1. Ik heb de bundel intussen uit, en in de mengelmoes aan middelmatige en vage verhalen was jouw verhaal een van de paar die er bovenuit staken. Zou ik meer doen, kortverhalen schrijven.

Reacties zijn gesloten.