Een van de ‘20 onder 40’

Afgelopen week kreeg ik de drukproef te zien van mijn kortverhaal dat zal verschijnen in de bundel 20 onder 40. Nieuwe verhalen van de beste jonge schrijvers. Heel vereerd hierin te mogen verschijnen. Het boek zal in oktober op de Boekenbeurs worden voorgesteld. Hier de tekst over het boek uit de najaarsbrochure van De Bezige Bij Antwerpen:

Een blik op de toekomst van de Vlaamse literatuur

Goed nieuws: de vitaliteit van de Vlaamse literatuur is voor vele jaren verzekerd. Getuige het jonge talent dat de kop opsteekt. Eva Berghmans en Harold Polis brengen de beste twintig schrijvers onder de veertig samen. Schrijvers met stemmen vol belofte. Stemmen die de toekomst van de Vlaamse letteren zullen vormen en kleuren. Stemmen die zullen verbazen, amuseren, ontroeren, doen nadenken. Stemmen die de komende decennia steeds luider zullen klinken. De samenstellers plaatsen heel bewust jonge maar al nagenoeg gevestigde namen naast schrijvers die hun eerste roman nog moeten afleveren, en enkele verrassingen. De schrijvers van 20 onder 40 zijn op het eerste gezicht heel divers. Maar wat ze gemeen hebben, is van het grootste belang: durf, authenticiteit, ambitie. Deze schrijvers zijn de toekomst. Houd hen in de gaten.

Met verhalen van Jan Aelberts, Paul Baeten Gronda, Annelies Beck, Thomas Blondeau, Y.M. Dangre, Hans Declercq, Saskia de Coster, Ann De Craemer, Wouter Deprez, Maarten Inghels, Ruth Lasters, Eva Mouton, Tom Naegels, David Nolens, Jeroen Theunissen, Stijn Tormans, Chika Unigwe, Joost Vandecasteele, Christophe Van Gerrewey, Bent Van Looy, Annelies Verbeke, Ivo Victoria.