‘Vurige tong’ genomineerd voor Bronzen Uil

Driewerf (en nog wel een aantal keren) hoera! Ik ben met Vurige tong genomineerd voor de nieuwe literaire debuutprijs De Bronzen Uil, die wordt uitgereikt op het ook al nieuwe festival Het Betere Boek. Naar aanleiding van haar 160-jarig bestaan organiseert het Willemsfonds op zaterdag 8 oktober in Gent de eerste editie van het jaarlijkse literaire festival Het Betere Boek. Het Willemsfonds wil met Het Betere Boek het “betere Nederlandstalige boek, in het bijzonder dat van nieuwe, debuterende Nederlandstalige schrijvers”, ondersteunen en promoten.

Met De Bronzen Uil wil Het Betere Boek de meest beloftevolle Nederlandstalige auteur, wiens debuutroman in 2011 is verschenen, in de kijker plaatsen. De prijs zal op 8 oktober worden uitgereikt door Jos Geysels, voorzitter van de jury, en Lieven Decaluwé, schepen van cultuur van de stad Gent. De winnaar sleept 5.000 euro en het beeld van een bronzen uil in de wacht.

De acht andere genomineerden zijn: Annelies Beck met Over het kanaal (De Geus), Maaike Gerritsen met De geboorte van een wees (Ambo/Anthos), Paul Jambers met De ontsporing (Houtekiet), Eef Lanoye met Sterrenogen (De Arbeiderspers), Jo Van Damme met Ledeberg! (Vrijdag), Jan Vantoortelboom met De verzonken jongen (Contact), Mischa Van Vlier met  Koude grond (Meulenhoff) en James Worthy met James Worthy (Lebowski).

De jury van De Bronzen Uil bestaat naast voorzitter Jos Geysels ook nog uit Friedl’ Lesage, die tijdens Het Betere Boek alle negen genomineerden zal interviewen, Marnix Verplancke, Dirk Verhofstadt (curator van Het Betere Boek) en Sylvain Peeters (voorzitter Willemsfonds).