‘Iran op de Grens’ in Zonnebeke

In juni 2009 trok ik samen met fotograaf Pieter-Jan De Pue naar Iran om een reportage te maken naar aanleiding van de presidentsverkiezingen. Ik schreef er het boek Duizend-en-één dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn over. Wie de bijhorende tentoonstelling ‘Iran op de grens’ moest missen in het FotoMuseum van Antwerpen, kan vanaf morgen terecht in het West-Vlaamse Zonnebeke. De expo toont het dagelijkse leven in Iran en biedt een spontaan portret van gewone mensen die vechten voor hun vrijheid onder het conservatieve regime, maar die niettemin ook léven, genieten en liefhebben.

Pieter-Jan De Pue werkt momenteel aan een documentaire over kinderen en landmijnen in Afghanistan.

Iran op de Grens – vanaf 1 september tot 30 november 2011, elke dag van 11:00 tot 18:00 in Bibliotheek De Letterschuur, Zonnebeke