Iraanse cineasten vragen duidelijkheid aan presidentskandidaten

Het Iraanse House of Cinema heeft aan de kandidaten voor de presidentsverkiezingen op 12 juni gevraagd om hun toekomstige standpunten over cinema te verduidelijken. In een mededeling die vrijdag werd vrijgegeven vragen ze de politici om duidelijk te maken wat ze denken over kunst, cultuur en cinema in Iran. Ze stellen hen een aantal concrete vragen, onder meer: wat vindt u van het huidige regeringstandpunt over kunst en cultuur? Vindt u dat geschikt? Zo niet, wat stelt u voor? Wie zijn uw kandidaten voor de positie van Minister van Cultuur en Islamitische Leiding?
De Iraanse cinema is een bloeiende industrie die voor de Iraanse context opmerkelijk onafhankelijk is, en zeer kritisch jegens het regime. Bekende Iraanse cineasten zijn Jafar Panahi, Abbas Kiarostami, Mohsen Makhmalbaf (foto), Dariush Mehrjui.