VS en Iran zijn begonnen aan vredesgesprekken over Afghanistan

Enkele dagen voor de Afghanistan-top in Den Haag is er al overleg geweest tussen Amerikaanse en Iraanse functionarissen. Ze spraken over mogelijkheden het geweld in Afghanistan te beteugelen.
Dat meldt The Sunday Times zondag op gezag van diplomatieke bronnen. Volgens de Britse krant spraken Iraanse en Amerikaanse diplomaten vrijdag met elkaar in Moskou.
De functionarissen ontmoetten elkaar op initiatief van Rusland. De Amerikaanse delegatie stond onder leiding van Patrick Moon, een hoge Amerikaanse diplomaat voor Zuid-en Centraal-Azië. Iran stuurde onderminister van Buitenlandse Zaken, Mehdi Akhundzadeh, naar Moskou. Een Britse gezant trad op als bemiddelaar. Akhundzadeh zal dinsdag naar Den Haag reizen voor de internationale topconferentie over Afghanistan. In Washington wordt gehoopt dat hij daar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zal ontmoeten