Wie verdient volgens u de Gouden Gerrit?

1486804_10151876026743090_1698948251_n

Tekening met 70 verwijzingen naar genomineerde nummers (en bands) voor de Gouden Gerrit, de lijst met de beste West-Vlaamse nummers aller tijden

Naar aanleiding van onder meer het succes van ‘Eigen Kweek’ gaat de Krant van West-Vlaanderen op zoek naar het beste nummer aller tijden in het West-Vlaams. Voor het eerst werd het West-Vlaamse dialect in die serie niet ondertiteld, maar, zo klinkt het bij de Krant van West-Vlaanderen, “ooit was het nochtans anders en moest Gerrit Callewaert – een typetje gespeeld door Wim Opbrouck – in ‘In De Gloria’ nog ijveren voor West-Vlamingen zonder ondertitels op televisie. (…) Krant van West-Vlaanderen vond dat een eerbetoon aan Gerrit op zijn plaats was, en gaat dus voor De Gouden Gerrit. De eeuwige verwarring tussen g- en h-klank is tegelijk mooi meegenomen…”

De lezers kunnen kiezen uit een lijst van meer dan 120 nummers, maar mogen ook zelf suggesties toevoegen. Stemmen kan via deze link: http://kw.knack.be/west-vlaanderen/widget-4000465920405.htm. Om te weten welke nummers zoal in de lijst zijn opgenomen volstaat het om daar even te grasduinen, of je klikt gewoon bijgevoegde lijst in bijlage open. De stemming wordt afgesloten op vrijdag 20 december. Vanaf maandag 23 december wordt op www.kw.be dagelijks één nummer uit de top-10 bekendgemaakt, om met de nummer 1 uit te pakken op de eerste dag van het nieuwe jaar, 1 januari 2014.

Ziehier alvast mijn persoonlijke top 3:

1. Het Zesde Metaal – Ploegsteert

2. Lucy Loes – Mien Zeekapiting

3. Willem Vermandere – Alles gaat voorbij

2 gedachtes over “Wie verdient volgens u de Gouden Gerrit?

  1. (Prachtig! Hoor het veel te weinig, meestal enkel nog het accent. En ook bedankt voor de reportage in Bahamontes & de brief in HP/ De Tijd!)

Reacties zijn gesloten.