Debuutprijs 2012: ‘Vurige tong’ nét niet gewonnen

Vandaag werd op de persconferentie over de Boekenbeurs 2012 de winnaar van de Debuutprijs 2012 bekendgemaakt. Uit de 14 genomineerden werd Filip Rogiers met Nauwelijks lichaam gekozen.  Ik lees in het juryverslag dat het een ‘gevecht’ werd tussen zijn boek en mijn Vurige tong. Helaas niet de eer en prijs voor mij, maar blij met de vermelding door de jury, en blij dat de prijs binnen de stal van De Bezige Bij Antwerpen blijft. Dit stond in het juryverslag over mijn boek en dat van Rogiers:

“In de schoot van de jury ontspon zich een levendige discussie over bedachtzame en impulsieve boeken, over inhoud en vorm, afwerking en belofte. Dat leverde twee aan elkaar gewaagde kanshebbers op. Twee bijna tegengestelde debuten, wat op zich al als een troef voor de Vlaamse letteren mag worden beschouwd. Vurige tong, de vlammende aanklacht van Ann De Craemer tegen haar katholieke nest Tielt, beschouwde de jury uiteindelijk als runner-up. Maar de winnaar van de Debuutprijs 2012 is Filip Rogiers met Nauwelijks lichaam.”
Lees hier het volledige juryverslag.