Shahla Jahed leeft nìet meer

Canvas zond gisteren een herhaling uit van ‘Virus’ over Shahla Jahed, de minnares van de voormalige Iraanse stervoetballer Nasser Mohammedkhani. Zij werd in 2004 ter dood veroordeeld voor de moord op zijn vrouw Laleh Saharkhizan. Toen Canvas de docu voor het eerst uitzond, leefde Shahla nog. Zij werd echter in december 2010 geëxecuteerd, zoals ik toen op dit blog berichtte. Het zou Canvas sieren mochten ze dat in de aftiteling dan ook aanpassen, en niet gewoon vermelden dat ze ‘in de gevangenis zit’, zodat de kijkers de waarheid te weten komen.

Een gedachte over “Shahla Jahed leeft nìet meer

  1. Helemaal mee eens. Ik zag de documentaire en was geraakt door het verhaal. Toen ik wat meer informatie ging inzamelen bleek dat Shahla inderdaad reeds opgehangen was. Schokkend. Kippenveldocumentaire. Zeer intiem in beeld gebracht.

Reacties zijn gesloten.