Abbas Kiarostami: ‘Mijn hart klopt alleen sneller wanneer het vliegtuig opnieuw thuis in Teheran landt’

Ter gelegenheid van het filmfestival van Cannes staat in de Britse krant The Guardian een mooi interview met de Iraanse regisseur Abbas Kiarostami, die in Cannes zijn nieuwe film Like Someone in Love kwam voorstellen. 

Kiarostami verblijft momenteel niet meer in Iran, omdat hij sinds het bewind van president Ahmadinejad te veel problemen had om er zijn films te draaien. Zijn vorige film Certified Copy werd in Toscane opgenomen, terwijl zijn nieuwste Tokyo als decor heeft.

Wie Kiarostami wil ontdekken, moet zeker zijn grootste succes Taste of Cherry (Ta’m-e gilas) bekijken – een van mijn favoriete films en in 1997 winnaar van een Gouden Palm in Cannes.

U kan het interview met Kiarostami hier lezen.