Nieuw boek ‘De seingever’ verschijnt op 30 augustus

Nu de zomerbrochure van De Bezige Bij Antwerpen deze week in de brievenbussen zal vallen, mag het ook hier: de cover en aankondiging van mijn nieuwe boek De seingever.

En dit is de synopsis van het boek zoals die in dezelfde brochure staat:

De seingever
208 blz.
Een pakkend boek over een gewone man die de wereld voelt veranderen

De seingever gaat over een man die door het wielrennen veel verloor, maar toch van zijn fiets bleef houden. Hij bestaat echt. Tijdens zijn vrije dagen staat hij op kruispunten met een bordje te zwaaien wanneer de goden van de fiets zich een doortocht banen. En telkenmale zijn het ook zijn eigen bescheiden dromen die aan hem voorbijgaan, onherroepelijk. Ann De Craemer legt de fragmenten van zijn leven bij elkaar, met koele, haast laconieke precisie. Ver van de glamour, de champagne en de live-uitzendingen op tv toont de seingever hoe we de afgelopen decennia veranderd zijn. Dit intense boek, gestut door een heldere stijl en een robuust hoofdpersonage, groeit uit tot een apocriefe geschiedenis van de koers in Vlaanderen, van ‘de Leeuw van Vlaanderen’ Cyrille Van Hauwaert tot de schrale helden van het veldrijden.  De seingever is een gedurfde moderne tragedie, Jennifer Egan waardig.

4 gedachtes over “Nieuw boek ‘De seingever’ verschijnt op 30 augustus

  1. Als actief lid van de seingeversclub “Rap en Goed” uit Dworp, kijk ik natuurlijk ook uit naar dit boek.
    Elk jaar doen we ons best om zo’n 100-tal wielerwedstrijden veilig tot aan de eindstreep te brengen. Met het hedendaagse verkeer is dit niet altijd zo evident.
    Alvast bedankt om ook eens aan de seingevers te denken.

Reacties zijn gesloten.