Iraniër pleegt aanslag in Bangkok

Een Iraniër heeft dinsdag in de Thaise hoofdstad Bangkok een aanslag gepleegd, waarbij vier Thaise burgers gewond zijn geraakt.

De dader verloor bij een van de explosies zijn beide benen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Maandag vielen bij een bomaanslag op de auto van een Israëlische diplomaat in de Indiase hoofdstad New Delhi vier gewonden en kon een aanslag op een Israëlische diplomaat in de Georgische hoofdstad Tbilisi worden voorkomen. Volgens Israël stak Iran achter deze beide acties.

Volgens de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak zit het Iraanse regime ook achter de mislukte aanslag. Barak vermoedt dat de Israëlische ambassade in Bangkok het doelwit was van de mislukte aanslag: “De aanslag in Thailand bewijst eens te meer dat Iran en zijn bondgenoten doorgaan met hun terroristische activiteiten. De recente aanslagen zijn daar een voorbeeld van.”

De dader heeft een Iraans paspoort. De Thaise politie heeft bovendien een tweede Iraniër opgepakt op verdenking van medeplichtigheid. In het huis van de dader zijn meer explosieven aangetroffen. Volgens de Thaise autoriteiten is er nog geen link gevonden met de aanslag in New Delhi gisteren.

bronnen: Nu.nl, PowNed