Recensent Maarten Dessing over mijn kortverhaal in ’20 onder 40′

Begin oktober verscheen bij De Bezige Bij Antwerpen het boek 20 onder 40, dat twintig kortverhalen bundelt van de beste Vlaamse jonge schrijvers jonger dan veertig. In dat boek verscheen het allereerste kortverhaal van mijn hand, ‘De klak van nonkel Wilfried’. Ik was heel blij om in Boek van november/december de lovende woorden van recensent Maarten Dessing over mijn verhaal te lezen:

‘Ann De Craemer valt in de categorie Vlaams realisme. In haar bijdrage ‘De klak van nonkel Wilfried’ praten de personages dialect, scheldt en drinkt men onverbloemd, heeft iedereen het hart op de goede plaats, maar zit alleen die verdomde trots hen in de weg. De gebruikelijke ingrediënten dus van zulke volkse literatuur, maar De Craemer mengt ze wel tot een smakelijk verhaal over Wilfried die te trots is om zijn schoonmoeder in het luxe bejaardentehuis te bezoeken. En daarom haar dochter, zijn vrouw, verbiedt te gaan. De schrijfster weet met eenvoudige middelen de rauwe emotie van alle personages goed over te brengen.’

En:

‘In het licht van de traditie is het aardig te voorspellen welke namen over weer een kwart eeuw nog bekend zullen zijn en welke niet. Louter op basis van hun bijdrage aan ’20 onder 40’ vermoed ik: Christophe Van Gerrewey, Saskia De Coster, Annelies Verbeke en misschien Ann De Craemer. (…) Natuurlijk zullen meer dan alleen deze vier schrijvers gelezen blijven worden. Maar niet direct door hun bijdrage aan 20 onder 40.’

De volledige recensie kan u lezen door op de afbeelding hieronder te klikken.