Oppositieleiders Mousavi en Karroubi naar verluidt gearresteerd


Vanavond werd bekend dat de Iraanse oppositieleiders Mir-Hossein Mousavi en Mehdi Karroubi (zie foto) en hun echtgenotes na twee weken huisarrest gearresteerd zijn. Dat meldde de oppositiewebsite Kaleme. Ze zijn overgebracht naar de Heshmatiyeh-gevangenis in Teheran. Sinds 14 februari stonden de twee onder huisarrest, omdat ze hadden opgeroepen tot betogingen in Iran, uit solidariteit met het protest in de Arabische wereld. Het regime ontkent evenwel dat ze gearresteerd zijn, maar zegt dat ze gewoon thuis verblijven.

Lees op de Amerikaanse website Enduring America een interessant achtergrondstuk bij de manier waarop het regime met Mousavi en Karroubi omgaat.
Morgen is het de verjaardag van Mir-Hossein Mousavi en vindt een aangekondigd protest tegen het regime plaats, op de eerste van de drie dinsdagen waarop in maart zal worden geprotesteerd.
Een dag voor die betoging de twee belangrijkste oppositieleiders arresteren: het regime giet wel erg veel olie op het vuur. Ik hou mijn hart vast voor wat er morgen zal gebeuren.