‘Green Days’, nieuwe film van Hana Makhmalbaf, vanavond op BBC Persian

Wie BBC Persian kan ontvangen en best ook wat Farsi spreekt, moet vanavond om 17u op de zender afstemmen voor de uitzending van de film ‘Green Days’ van Hana Makhmalbaf (zie foto). Hana (1988) is de jongste dochter van de beroemde Iraanse regisseur Mohsen Makhmalbaf. ‘Green Days’ is opgenomen in de selectie van het Filmfestival van Venetië en wordt gespeeld op 10 en 11 september. Makhmalbaf draaide ‘Green Days’ tijdens de dagen vóór de presidentsverkiezingen van 12 juni in de straten van Teheran, toen Iraniërs nog vol hoop op verandering waren. Hoofdpersonage van haar film is Ava, een jong Iraanse meisje dat depressief is door de politieke situatie in Iran, maar op straat haar hoop probeert terug te vinden.

Hana Makhmalbaf werd vooral bekend met haar film ‘Buddha Collapsed out of Shame’, die onder meer een prijs won op het Filmfestival van Montreal.
Lees hier meer over de inhoud van ‘Green Days’.