Tehran Museum of Contemporary Art toont zelden gezien werk

In het Tehran Museum of Contemporary Art (TMCA; zie foto) zal vanaf 5 mei een tentoonstelling lopen met een zelden geziene collectie schilderijen van enkele van ‘s werelds grootste artiesten. Dat meldt Mehr News Agency. Het gaat om werk dat in 1978 werd aangekocht, toen het Museum opende, en dat sindsdien zelden vertoond werd. De schilderijen zullen deel uitmaken van de tentoonstelling ‘Manifestations of Contemporary World Painting’. In 2005 werden sommige van de betreffende schilderijen voor het eerst sinds de Islamitische Revolutie geëxposeerd, tijdens de tentoonstelling ‘Modern Art Movement’. Het ging onder meer om werk van Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Claude Monet, Andy Warhol, Jackson Pollock en Paul Gauguin. Wegens gebrek aan ruimte in het Museum kunnen de schilderijen geen deel uitmaken van de permanente collectie.