Woorden kunnen kapstokken voor ons verdriet zijn

Zei ik woensdag. Zei ik donderdag. Zei ik tot drie uur geleden. Maar het ging niet. Vorige vrijdag stierf mijn lievelingstante en ik ontdekte dat als je iets meemaakt wat je hart doorboort, ook je taal in het hart wordt getroffen.

Mijn #WoordVanDeWeek-column van gisteren kunt u hier lezen.

4 gedachtes over “Woorden kunnen kapstokken voor ons verdriet zijn

 1. Dag Ann, Ik lees al enige tijd met veel belangstelling en plezier je artikelen. Je bent een taalkunstenaar die me echt inspireert. De invloed van verdrietige gebeurtenissen op taal is ook voor mij onmiskenbaar. Omgekeerd, of beter gezegd in het verlengde, kan taal ook veel bewerkstelligen. Dr. Musuro Emoto ontdekte dat woorden zelfs van invloed zijn op de vorming van ijskristallen. Positieve, mooie woorden op een potje water zorgen voor prachtige kristallen van dit water en omgekeerd is water niet in staat om die schitterende structuur te produceren bij negatieve woorden. Het gaat hier om energie. Emoto is een wetenschapper. Het lezen ervan deed me aan jou denken. Je bent altijd op zoek om goede en daarmee mooie woorden te vinden voor al of niet fijne gebeurtenissen, maar de uitstraling ervan is positief. Dat maakt warme gevoelens wakker bij me en het is dit dat me inspireerde om ook te gaan schrijven en met taal aan de gang te gaan. Ik reageer meestal niet op wat ik lees maar nu wilde ik je dit graag  kwijt.Heel succes met je boeken en artikelen. Misschien kom je ook nog wel eens naar de omgeving van Amsterdam voor een literaire salon o.i.d.. Dan hoop ik je nog eens de hand te mogen schudden. Hartelijke groet, Hans

  Verzonden vanaf Samsung-tablet.

  • Beste Hans,

   Veel dank voor je mooie reactie. Het doet me plezier dat te lezen. Als je als schrijver/columnist mensen kan aanzetten om zelf aan de slag te gaan, dan is dat fantastisch. Nogmaals dank.

   Van harte,
   Ann

 2. Mooi stukje. We hebben allemaal wel iemand die veel te vroeg is weggegaan en we nu nijg missen. Een hart onder de riem. Mvg, Ivan

Reacties zijn gesloten.