Craemers West-Vlaams Vergeetwoordenboek

Twee weken geleden schreef ik voor de Krant van West-Vlaanderen een column over ‘vergeetwoorden’, en riep ik West-Vlamingen op om mij de vergeetwoorden uit hun dialect te sturen. Daar werd zo massaal op gereageerd dat ik besloot de woorden te bundelen in een boekje. Het zal worden uitgegeven door Johan Vergote van Uitgeverij Bibliodroom. Hij gaf eerder drie boekjes uit over West-Vlaams dialect, waarvan maar liefst 25.000 exemplaren werden verkocht.

Vroeger had je Kramers woordenboeken, en de titel van dit boek wordt ‘Craemers West-Vlaams Vergeetwoordenboek. Van akkelgaten tot zurkeltrutte’. Het zal tegen begin december in de boekhandel liggen, en wordt het kerstgeschenk dat élke West-Vlaming in huis moet halen. Er komen ook cartoons in voor van niemand minder dan Lectrr, huiscartoonist van De Standaard.

Laat me bij deze nog een oproep doen om uw vergeetwoorden te sturen naar westvlaamsevergeetwoorden@gmail.com!