‘In de bib is het allemaal gratis’

IMG_4228

Van je stoel vallen van verbazing: het kan écht.

In het magazine ‘Rondom Tielt’, dat tweewekelijks gratis bij Het Nieuwsblad steekt, wordt een artikel gewijd aan de Boekenweek en aan initiatieven om aan te sporen tot lezen. Men heeft daartoe een studente LITERATUUR-film- en theaterwetenschappen geïnterviewd. Zij zegt het volgende: ‘Nee, ik zou niet speciaal een boek kopen om het cadeauboek te krijgen. Ik koop zelden fictieboeken omdat ik het zonde vind van het geld. Je leest ze één keer en dan kijk je er toch zelden naar, in de bib is het allemaal gratis.’

De brutaliteit en de schaamteloosheid. En dat studeert dan literatuur. En kon Het Nieuwsblad daarenboven niemand vinden die wél enthousiast is over fictie?

2 gedachtes over “‘In de bib is het allemaal gratis’

  1. Gratis!! Ik neem aan dat je in Belgie-net als in Nederland -lidmaatschapsgeld moet afdragen.
    Of is de bibliotheek echt helemaal gratis bij u?

  2. – Inderdaad. Wij, als auteurs, worden nog niet genoeg belogen, bestolen en bedrogen. En dan komt die gratis-politiek van de bibliotheken er nog bij – België is allicht het enige land in Europa waar auteurs NUL cent krijgen voor de talloze ontleningen in de bibliotheken.

Reacties zijn gesloten.