De kapper en loodgieter worden betaald, dus waarom de schrijver niet?

“Ik kan ze inmiddels niet meer op twee handen tellen: de e-mails van organisaties die vragen of je een lezing wil verzorgen; je daarbij een onderwerp en datum voorstellen, maar met geen woord over een honorarium reppen. Gênant is het om dan zelf de vraag te moeten stellen: ‘En kunnen we het, euhm, nu even over de vergoeding hebben?’ “

Mijn volledige column voor HP/De Tijd kan u hier lezen.

2 gedachtes over “De kapper en loodgieter worden betaald, dus waarom de schrijver niet?

  1. Geachte mevrouw Ann De Craemer,

    U bent dan nog zo vriendelijk om eerst naar die vergoeding te vragen. Mocht U het werk aanvaarden en daarop een factuur aanbieden; geen enkele rechter zal stellen dat je eerst naar een vergoeding diende te vragen, net zo min diezelfde rechter dat zou doen voor een loodgieter die werd opgebeld om de leiding te ontstoppen -zonder eerst naar het prijskaartje te vragen, zijn werk uitvoert en zijn dure factuur aanbiedt.

    Hoogachtend.

Reacties zijn gesloten.