Column: Waarom ik weiger respect te hebben voor religie

Lees hier mijn nieuwe column voor de site van HP/De Tijd, over waarom ik voor godsdienst geen respect kan opbrengen: “Alle religies houden mensen klein. Ze getuigen van intellectuele luiheid en herleiden de wonderlijke complexiteit van heelal, wereld en mens tot simplistische, kinderlijke verhalen. Ze vroegen/vragen je het kruistocht-/jihahpad te bewandelen en mensen te doden in het Heilige Land/Syrië. Ze beloven je in ruil daarvoor maagden/rijstpap met gouden lepels in een onbestaand paradijs, waar Mohammed of Jezus op je wachten.”

2 gedachtes over “Column: Waarom ik weiger respect te hebben voor religie

  1. Dag Ann! Zag net je column op het Nederlandse HP DeTijd. 100% mee eens! Respect is bedoeld voor mensen, niet voor verzonnen hersenspinsels en niet-bestaande figuren. Meer hierover via de volgende links: http://tinyurl.com/3v3kah7
    http:/www.amsterdampost.nl/geen-integratie-maar-een-infiltratiemiddel/

Reacties zijn gesloten.