Een gedachte over “Vrij Nederland over ‘De seingever’: ‘Licht en scherp zonder in gemoraliseer te vervallen’

  1. Deze morgen naar Vrijstaat O geweest in Oostende. Vooral uw betoog over de Kerk in “Vurige Tong” heeft mij diep geraakt. Ook ik zelf heb school gelopen bij de Broeders van Liefde in Brugge. Tal van mijn vriendjes werden daar misbruikt-ikzelf gelukkig niet. Sommigen hebben nadien zelfmoord gepleegd.Doch het typeert de Kerk die overal met hun selectief geheugen de dingen onkent en vergeet. Noem het “Alzheimer-Light” = dingen vergeten die hen het beste uitkomt. En terug voelde ik die ingehouden woede opborrelen, door dienaars, leerkrachten die staalhard de feiten ontkennen. Ik ben blij dat u een lans breekt voor die mensen. Het getuigt van moed doch had je nooit dat gevoel van “Don Quichote”? U bent buiten een goede schrijfster, ook een begenadigd vertelster. Het ga u goed! Ivan(met i) Claes.
    P.S.:Bedankt om mijn boek te signeren.

Reacties zijn gesloten.