Actrice Golshifteh Farahani mag Iran niet meer binnen door naaktfoto


De bewuste naaktfoto’s van Golshifteh Farahani 

De Iraanse actrice Golshifteh Farahani is niet langer welkom in Iran nadat ze naakt heeft geposeerd voor het Franse tijdschrijft Madame Le Figaro. Farahani wilde met de foto protesteren tegen vrouwenonderdrukking in het Midden-Oosten. Farahani plaatste de foto ook op haar Facebook-pagina, wat veel reacties opriep.

De actrice verliet vorige jaar Iran uit protest tegen de beperkingen die het regime oplegt aan de Iraanse filmindustrie. Vandaag woont ze in Parijs, en liet het regime haar na de publicatie van de naaktfoto weten dat ze niet mag terugreizen naar Iran.

“Het Ministerie van Cultuur en Islamitische Leiding zei me dat Iran geen acteurs of kunstenaars nodigt heeft. ‘Je mag je artistiek diensten ergens anders aanbieden’, zeiden ze.” Farahani speelde in Body of Lies naast Leonardo Di Caprio de rol van van een verpleegster die een gewonde Amerikaanse geheim agent helpt te herstellen teneinde zijn missie in een moslimland uit te voeren.

Golshifteh speelde in een aantal films van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi, die zondag met A Separation een Golden Globe voor beste buitenlandse film won.

bron: The Telegraph