Eerste Iraanse vrouw op Olympische Winterspelen

Tussen alle minder leuke berichten over Iran door nog een keer een positief nieuwtje: Iran is volgende maand bij de Olympische Winterspelen voor het eerst vertegenwoordigd door een vrouw. De 21-jarige skiester Marjan Kalhor (zie foto) kon zich op de slalom en de reuzenslalom kwalificeren.
Kalhor moet zich in Canada wel aan de regels van de islam houden. Ze zal op de piste haar haren moeten bedekken en haar lichaamscontouren mogen niet zichtbaar zijn. Naast de skiester doen er in Vancouver nog twee Iraniërs mee, de broers Pourya en Hossein Saveh-Shemshaki.
De Olympische Winterspelen vinden plaats van 12 tot en met 28 februari, in het Canadese Vancouver.
bronnen: NOS Sport, Het Nieuwsblad

4 gedachtes over “Eerste Iraanse vrouw op Olympische Winterspelen

Reacties zijn gesloten.