Iraanse Revolutionaire Garde belooft verwoestend antwoord

De Iraanse Revolutionaire Garde belooft de rebellen een verwoestend antwoord op de aanslag die zondag aan minstens 49 personen het leven kostte.
Bij de aanslag kwamen verschillende toplui van de Garde, het ideologisch leger van het regime, om het leven. Teheran beschuldigde al snel de Verenigde Staten van betrokkenheid bij de aanslag, die later werd opgeëist door de soennitische rebellengroepering Jundallah (soldaten van God). Die was op 28 mei al verantwoordelijk voor 25 doden bij de aanslag op een moskee.
Washington veroordeelt de aanslag, maar ontkent elke medewerking. Iran heeft ook aangekondigd de zaakwaarnemer van Pakistan in het land op het matje te roepen. De rebellen opereren vermoedelijk vanop Pakistaans grondgebied.
Er werden vooralsnog geen verdachten opgepakt, maar president Mahmoud Ahmadinejad belooft dat ‘.”deze criminelen weldra een antwoord mogen verwachten’.
‘We zullen op strenge en verwoestende manier reageren zodat deze groepering een dergelijke actie nooit meer durft te ondernemen’, verklaarde generaal Mohammad Pakpour van de Revolutionaire Garde.
bron: De Standaard