De kinderen van Adam

Woensdag opent in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, waar staats-en regeringsleiders naar gewoonte hun toespraken zullen houden. Onder hen ook de Iraanse ‘president’ Mahmoud Ahmadinejad.
Applaus voor het chique Helmsley Hotel in New York: dat heeft afgelopen week de reservering van Ahmadinejad geannuleerd, nadat was gebleken dat hij een van de gasten zou zijn. Een Iraanse studentenorganisatie had vier maanden geleden een ruimte voor een diner gereserveerd. Toen bleek dat Ahmadinejad te gast zou zijn, besloot de leiding van het hotel de reservering te schrappen. Ze weigeren gasten te ontvangen die beweren dat de Holocaust een leugen is. Vrijdag herhaalde Ahmadinejad zijn schokkende bewering dat de Holocaust een “voorwendsel voor de schepping van de zionistische staat”(Israël) is.
Géén applaus voor de Verenigde Naties, die een man zou moeten weigeren die ‘dankzij’ massale fraude aan een tweede ambtstermijn als ‘president’ van Iran is begonnen. Cynisch is het dat Ahmadinejad straks op het wereldtoneel nog maar eens te keer kan gaan, terwijl in de ontvangsthal van de VN in New York deze tekst van de klassieke Perzische dichter Saadi (1184-1283) is aangebracht:

De kinderen van Adam zijn als een lichaam met elkaar verbonden.
Zodra één deel pijn doet, doet het gehele lichaam pijn

Ahmadinejad heeft Iran pijn gedaan. De Verenigde Naties vertegenwoordigt een groot deel van de wereld, en zou daarom ook pijn moeten lijden. Ik vind het dan ook een erg verkeerde zet dat zij de foute en corrupte ‘president’ van Iran woensdag een forum zullen geven. Dat vindt ook de “Green Movement”, die heeft aangekondigd woensdag en donderdag te zullen protesteren tegen de komst van Ahmadinejad naar de VN (zie foto).