Theater op de Damavand

Op de hoogste berg van Iran, de Damavand, zal binnenkort een wel heel bijzonder evenement plaatsvinden: op 17 augustus zullen een aantal Iraanse kunstenaars een theaterstuk van tien minuten brengen op een platform naast de top van de Damavand. Het stuk wordt geregisseerd door Bahram Reyhani, die daarmee zijn tweede productie op de Damavand brengt. Een team van vijf Iraniërs zal op 12 augustus beginnen aan de beklimming van de Damavand, om op 17 augustus ( ‘National Damavand Day’) het toneelstuk op te voeren.
De Damavand maakt deel uit van het Elboers-gebergte en bevindt zich aan de zuidkust van de Kaspische Zee, 70 km ten noorden van Teheran. Het is de hoogste berg van het Midden-Oosten en de hoogste vulkaan van Azië. De Damavand speelt een erg belangrijke rol in de Perzische mythologie, folkore en literatuur: zo komt de Damavand vaak voor in Ferdousi’s Shahnameh, het belangrijkst epische gedichtenboek van Iran.