Ahmadinejad bekritiseert ontolerante houding Westen na toespraak op VN-top

President Ahmadinejad is terug in Iran na zijn veelbesproken toespraak van zondag tijdens de VN-top tegen racisme in Genève. Hij zei bij zijn aankomst gisteren dat net die landen die vrijheid van meningsuiting zo belangrijk vinden hun kalmte verloren toen hij de nieuwe Israëlische regering onder leiding van premier Benjamin Netanyahu racistisch noemde. Terwijl vooral Europese diplomaten wegliepen, kreeg de president van Iran ook bijval van veel diplomaten die in de zaal bleven. Ahmadinejad zei dat de houding van de Europese diplomaten geworteld is in ‘de kapitalistische idealen van het Westen’ en ‘het onhumanitaire karakter van het liberalisme’. Ook in de Iraanse pers werd erg kritisch gereageerd op de houding van de diplomaten die de zaal verlieten. Bekijk hier een deel van de speech van Ahmadinejad tijdens de VN-top.