Abbas Kiarostami regisseert ‘Cosi Fan Tutte’ in Londen

De wereldberoemde Iraanse regisseur Abbas Kiarostami zal van 29 mei tot 5 juli in het Coliseum Theatre in Londen de opera Cosi Fan Tutte van Wolfgang Amadeus Mozart regisseren. De opera werd in de regie van Kiarostami eerder opgevoerd op het ‘Festival International d’Art Lyrique’ in het Franse Aix-en-Provence, in juli 2008.

Abbas Kiarostami (Teheran, 1940) is een van ’s werelds meest geprezen regisseurs. In 1997 won hij een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor zijn film Taste of Cherry (Tam-e Gilas). Met The Wind Will Carry Us (Bad ma ra khahod bord, 1999) won hij de Zilveren Leeuw op het Filmfestival van Venetië. Zijn films zijn bekend om hun minimalistische en poëtische vertelstijl. Een beroemde uitspraak van de Franse regisseur Jean-Luc Godard is dat “film begint met DW Griffith en eindigt met Kiarostami.”